דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 24, 2013

תפריט פועלים: בורשט סלק, דג מלוח, לחם, יין אדום.

     האחד במאי – יום הפועלים הבינלאומי.  בשנות הארבעים- שישים של המאה העשרים התקופה המעצבת של נעורי, היה ברור לכל ילד ונער פירושו של חג האחד במאי, מהותו וטעם קיומו. הוא נחוג בקיבוצי באותה נחישות והתכוונות כמו שאר חגי ישראל. היו קיבוצים שבהם הייתה תודעה מעמדית יותר מפותחת, שהחג נחשב בהם כראשון בין החגים. תפריט החג כלל בתוכו, מפקד פתיחת החג מלווה בהמנון הפועלים - האינטרנציונאל. ציפורן אדומה בד"ש החולצה הלבנה, סלקיה אדומה בארוחה הערב החגיגית ולמחרת הפגנת פועלים גדולה בחוצות העיר(מי שלא יצא להפגנה , עמד לרשות סידור העבודה). מירון סימה - 1 במאי 1934 היום כדי לדעת מהותו של החג שעבר מהעולם עלינו לפתוח את הלקסיקון ולקרא עליו. בחרתי לעלעל באתר  "תנועת העבודה הישראלית" כדי לקרא תמצות על האחד במאי : "האחד במאי – יום סולידאריות ואחדות בינלאומית של תנועות הפועלים בעולם. מצוין החל משלהי המאה ה- 19. לראשונה באץ ישראל משנת 1906. נקבע לחג הלאומי של ברית המועצות ומדינות הגוש הקומוניסטי. במשך שנים צוין יום זה בשבתון, מצעדים, עצרות והנפת דגלים אדומים. בשנים האחר